NEC: een "entry point" naar nieuwe accounts

NEC maakt zich op om in Europa een nieuwe storage oplossing te lanceren (Hydrastor) die gericht is naar Cloud en Big data. Hoe zal het Belgische kanaal reageren op dit nieuwe aanbod? Volgens Thierry Gaeremynck, verantwoordelijke NEC Benelux, is dit een toegangsticket  naar nieuwe klanten

post-image-3

Met het Hydrastor systeem voor backup en archivering wil NEC de systemen vervangen die gebaseerd zijn op Tape, SAN of NAS. Hydrastor is ontworpen voor online storage en deduplicatie. Omdat het grote volumes aankan, schaalbaarheid toelaat en robuust is, richt de Hydrastor technologie zich tot grote bedrijven die hun data jaarlijks met 40% zien groeien, waarvan 80% slapende gegevens zijn die toch onmiddellijk 24/7 toegankelijk moeten zijn.

"De taperecorders zijn niet snel genoeg en vereisen manipulaties, terwijl SAN te duur is, vooral wanneer men over verschillende versies van een document moet beschikken waarvan een groot gedeelte niet geraadpleegd wordt". Het volledig gedistribueerde Hydrastor systeem berust op een "scalable grid storage" architectuur. Een systeem met replicatie op verschillende sites dat een deduplicatiesysteem belooft dat in staat is om het volume aan data 15 tot 25 keer te verkleinen. Hydrastor laat ook wettelijke archivering toe.

Een Hydrastor systeem bestaat uit twee elementen (server en storage) gebaseerd op een bestaande hardware technologie. Het software gedeelte is inbegrepen, en de capaciteit gaat van 50 TB tot 20 PB. Wat robuustheid betreft kan men bij het systeem tot 6 disks verliezen zonder aan dataverlies te lijden.

Het hele gamma van NEC bestaat uit zowel "me too" producten, zoals die ook bij HP, Dell of IBM bestaan, als producten die toch apart zijn. Tot die laatste behoren de Flexpower oplossingen voor KMO (redundant blade servers die een SAN bevatten tot 14 TB) en de nieuwe high end Hydrastor.

"Met Hydrastor gaan wij voor een andere benadering. Wij investeren in de cloud en de datacenters. Hydrastor is voor ons en onze resellers een opstapje naar klanten die datacenters gebruiken en behoefte hebben aan archivering. Het is een middel om nieuwe accounts te veroveren zoals dat ook het geval was met Flexpower voor de fouttolerantie ".

NEC Benelux, dat zich 100% naar het kanaal richt, werkt met verdeler Avnet voor de Benelux, en met Stebis voor Nederland. Enkel de Gold resellers (mensen die 15 dagen lang technisch opgeleid werden) kunnen zich rechtstreeks bij de fabrikant bevoorraden.

Maar de markt evolueert, zo geeft Thierry Gaeremynck toe: "Wij leven steeds meer in een markt van projecten waar resellers ons oplossingen vragen voor een welbepaalde klant. Wij werken altijd met een indirect model, maar bieden ondersteuning bij de voorverkoop, om de omvang van het aanbod en de analyse van het project door onze reseller te kunnen verfijnen. Indien een VAR die geen partner is ons nodig heeft voor een uniek project, dan gaan wij daarop in. In de toekomst zullen wij gelegenheidspartners hebben". Bij de levering van materiaal en software komen nog de diensten. Naargelang de wens en het vermogen van de reseller kan NEC de dienstverlening geheel of gedeeltelijk op zich nemen. "Dat is volledig zoals de reseller het wenst".

Volgens Thierry Gaeremynck is het nu de uitdaging om Hydrastor bij de partners bekend te maken, maar ook bij hun klanten voor datacenters en wettelijke archivering. "Het is een nieuw prospectieterrein en het zullen dus nieuwe klanten zijn voor onze partners, die zo een toegangsticket krijgen tot nieuwe professionele sectoren".

Het treffen met de Belgische partners is al begonnen, en Hydrastor zal nu in april officieel gelanceerd worden.

Show More
Back to top button
Close
Close