HP: Meg Whitman houdt van het kanaal!

Veel kwam ze niet in de media sinds zij in augustus verleden jaar aan het hoofd kwam van het bedrijf, maar in februari heeft Meg Whitman zich voorgesteld aan 2000 HP partners. Ondanks een toespraak die wat haperend van start ging, heeft de nieuwe bazin het kanaal voluit gerustgesteld, en kon zelfs op spontaan applaus rekenen. Wat toch eerder zeldzaam is.

post-image-3

Na een begin met afgezaagde grappen en houterige taal, is de Voorzitster en CEO van HP er toch in geslaagd om haar publiek enthousiast te maken. Om te beginnen door te erkennen dat er heel wat verwarring gezaaid was met de aankondiging dat HP zich mogelijk zou terugtrekken uit de wereld van de PC. "Vanaf september wou ik een einde maken aan deze verwarring, en stabiliteit brengen". Een passage die voor een donderend applaus zorgde. "Ik wou dat de pers niet meer hamerde op onze problemen, maar op onze activiteiten. En drie dagen geleden hebben wij besloten dat de PSG afdeling (Personal Systems Group) en het kanaal samen beter zouden werken dan apart". Het bewijs daarvan is de aankondiging van het PC Spector gamma. En een duidelijke boodschap bestemd voor het kanaal: "Onze strategie is gebouwd op de hardware, die 70% van onze inkomsten vertegenwoordigt".

Maar HP wou er ook aan herinneren dat de diensten, die de vorige, snel terug vertrokken CEO wou promoten, toch een belangrijke doelstelling blijft. Alleen verandert de vorm: "Wij zullen groeien in de dienstverlening, en wij zullen het doen via het kanaal. Wij zitten in de wereld van de software om problemen van de gebruikers op te lossen, niet om HP om te vormen". Zonder een ESSN (Entreprise Servers, Storage and Networking) aanbod te vergeten dat het goed doet, en een print afdeling (IPG) die door Meg Whitman een voorbeeld binnen het bedrijf genoemd wordt.

En tot slot enkele bijzonderheden over WebOs dat het van Palm erfde: "Naar mijn mening heeft de industrie een ander OS nodig. Mobiele systemen zoals iOS of Android zijn fabriekseigen (een fijne verwijzing naar de overname van Motorola door Google), of richten zich tot een bepaald marktsegment (BlackBerry)". HP schrikt er niet terug om te verwijzen naar haar samenwerking met Microsoft voor toekomstige tablets, maar WebOS is niet begraven: "Er is een alternatief nodig voor de huidige mobiele OS. In twee of drie jaar tijd zal het een belangrijke rol spelen".

Met deze conclusie tot besluit: "Wij hebben een model dat draait rond het kanaal. Zeg aan uw klanten dat HP er terug is... I Love the Channel". Applaus. Doek.

Show More
Back to top button
Close
Close