Facebook zou zijn inkomsten in het 1e semester verdubbeld hebben

Facebook zou in het eerste semester 2011 zijn omzetcijfer verdubbeld hebben. Zijn winst zou nu 500 miljoen dollar bedragen.

post-image-3

Volgens een interne bron zou Facebook erin geslaagd zijn om in het eerste semester zijn omzetcijfer te verdubbelen. Dat zou dus 1,6 miljard dollar bedragen voor de eerste zes maanden van het jaar. De netto winst zou 500 miljoen dollar bedragen. Elk van de 750 miljoen gebruikers van het netwerk heeft dus gemiddeld 2,1 dollar opgebracht, met een winstmarge van 30%.

Komt er een beursgang in 2012? Het moet opgemerkt worden dat Facebook niet op de Beurs genoteerd is, en dat het bedrijf uit Palo Alto (binnenkort in Menlo Park, in de voormalige lokalen van Sun), zijn resultaten dan ook niet publiceert. De genoemde cijfers berusten dus op schattingen van mensen die het bedrijf goed kennen. Dat zou binnenkort echter kunnen veranderen. Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, voorziet al een hele tijd een beursgang. Volgens sommige waarnemers zou die in 2012 plaats kunnen hebben. Momenteel wordt het sociale netwerk geschat op 80 miljard dollar.

Tania Séverin/ICTJournal.ch
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close