Nieuwe iPad toepassing voor De Standaard

De Vlaamse krant werkt in alle stilte aan haar aanwezigheid op de Apple tablet.

post-image-3

De nieuwigheden slaan vooral op de verbetering van de navigatie en de grotere aandacht voor foto`s, waarvan de weergave op het scherm een van de sterke punten van de iPad is. Eigenlijk bevat deze versie geen enkele verrijking die exclusief voor deze tablet is: de kern van de app blijft het raadplegen van de krant van de dag, weergegeven "zoals hij is" en zonder eigen toevoeging.

Interessant detail: het gaat niet om een update, maar om een nieuwe app die men in de AppStore moet downloaden. De gebruikers kunnen de vorige versie van de app blijven gebruiken, maar die zal niet meer "ondersteund" worden vanaf 31 oktober.
Tegelijkertijd heeft Corelio aangekondigd dat het haar kranten ook naar andere tablets wil brengen, een nauwelijks verholen allusie op de concurrenten (Samsung, ...) die zich in het Android-kamp (Google) gegroepeerd heeft.

Kortom hier worden heel voorzichtige stappen gezet,  wat opnieuw aantoont hoe moeilijk het  voor de uitgevers is om een rendabel economisch model te vinden binnen het ecosysteem van Apple...

Back to top button
Close
Close