Google TV, het komt er!

De baas van Google, Eric Schmidt, heeft bevestigd dat zijn zoekmachine voor tv`s met internetverbinding naar Europa komt... De lancering van de dienst zal voor begin 2012 zijn.

post-image-3

Het lang verwachte Google TV maakt zich op om het Europese continent in de eerste maanden van 2012 te veroveren, na in oktober 2010 een matige start genomen te hebben op de Amerikaanse markt. Ter herinnering, met dit "magische" doosje dat gebaseerd is op een technologie die door Sony en Google ontwikkeld werd, kan men tv kijken terwijl men op het web surft, dankzij een zoekmachine die aangepast werd aan het grote tv-scherm in de zitkamer. De nieuwe dienst van Google zal in een eerste fase in het Verenigd Koninkrijk van start gaan, vooraleer uit te breiden naar andere landen van het Oude Continent.


De halve flop van Google TV in de Verenigde Staten valt te verklaren door het feit dat de nieuwe dienst al snel geblokkeerd werd door de belangrijkste spelers van de Amerikaanse tv-industrie; die verwijten Google namelijk dat het beslag wil leggen op de reclame-inkomsten op tv (waarvoor de budgetten in de meeste landen ter wereld nog altijd het belangrijkste blijven) "zonder bij te dragen aan de productiekosten van de programma`s die gebracht worden door de omroepen en de contentmakers".

Wordt vervolgd...

Back to top button
Close
Close