Al Dejewski neemt de marketing controle in handen bij Specific Media

Het grootste onafhankelijke digitale platform van Europa heeft Al Dejewski (voorheen hoofd van Turner Entertainment en PepsiCo) benoemd op de post van senior vicepresident Global Marketing. Zijn opdracht: de marketingactiviteiten van het MySpace platform aanzwengelen, en de ervaring inbrengen die hij opgedaan heeft in consumentenmarketing en media van de Nederlandse groep.  

post-image-3

In het kader van zijn nieuwe functie zal Al Dejewski leiding geven aan de wereldwijde marketingstrategie van de consumenten- en zakelijke merken van de Nederlandse digitale media. Hij zal ook belast zijn met de reclameactiviteiten, strategische partnerschappen en professionele communicatie. Ook zal het zijn taak zijn om marketingactiviteiten te ontwikkelen voor MySpace, dat Specific Media in juni 2011 overgenomen heeft.

Dejewski beschikt over een lange ervaring in consumentenmerken, de bijhorende marketing ("trade marketing") en de digitale media. Vooraleer hij toetrad tot Specific Media heeft hij 2 jaar gewerkt bij Turner Entertainment Marketing in New York, VS. In dit bedrijf was hij verantwoordelijk voor strategische marketing, publiciteit, partnerschappen en branded entertainment voor de tv- en internetafdeling van Turner, waaronder TBS, TNT en truTV. Hij heeft marketingcampagnes ontwikkeld voor tv, internet, sociale netwerken en andere kanalen. Hij heeft gewerkt met merken zoals DiGiorno, Dr.Pepper, Hershey`s, Hyundai, Miller Lite en Nationwide. Turner heeft prijzen gekregen voor een reeks campagnes.

Voor hij bij Turner kwam, heeft Al Dejewski een decennium lang gewerkt bij PepsiCo waar hij zich met zo goed als alle drankjes van Pepsi bezig hield; hij leidde er de marketingactiviteiten van de volledige merkenportefeuille van PepsiCo, alsook de complete mediastrategie en de partnerschappen. Bij PepsiCo heeft Dejewski een reeks akkoorden voor belangrijke partnerschappen afgesloten, met name met iTunes, de Academy Awards, Google/YouTube, MLB, NFL, MTV, McDonald`s, DreamWorks Animation en StarWars / Lucas Arts.

Back to top button
Close
Close