1.000 miljard pageviews op Facebook in juni

Volgens Double Click Adplanner heeft het sociale netwerk Facebook één miljard geraadpleegde pagina`s bereikt in juni.

post-image-3

Deze gegevens, gecompileerd door Double Click Adplanner,  bedrijf dat eigendom is van Google, tonen aan dat Facebook in juni bezocht werd door 870 miljoen unieke gebruikers, wat neerkomt op meer dan duizend miljard (1.000.000.000.000) pagina`s, bij een gemiddelde van 1.149 pagina`s bekeken per gebruiker.

Dit aantal unieke bezoekers is groter dan het aantal leden dat Facebook zegt te hebben (750 miljoen), wat verklaard kan worden door het feit dat men Facebook kan raadplegen zonder er lid van te zijn, of dat de gebruikers kunnen inloggen vanop verschillende plekken waardoor het aantal unieke bezoekers aangedikt wordt.

Zelfs al zijn deze cijfers enkel schattingen, gemaakt door verschillende bronnen, inbegrepen analyses buiten de markt en gegevens van gebruikers afkomstig van derde sites, toch gaan zij tegen de stroming in van de recente rapporten die aantoonden dat het gebruik van Facebook in de voortrekkerslanden (zoals de Verenigde Staten) een terugval kende.

De site die het tweede grootste aantal pageviews neerzette in juni is de pagina voor het delen van video`s YouTube (eigendom van Google), goed voor 100 miljoen pageviews en 790 miljoen unieke bezoekers.

Het is niet verwonderlijk dat het sociale netwerk Google+ niet voorkomt bij de eerste tien sites, gezien het feit dat het werkt met uitnodigingen en nog maar zeer recent gelanceerd was.

Relaxnews
Meer info op: http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close