Skype legt de hand op GroupMe, specialist in mobiele messaging

Door zich meester te maken van de start-up GroupMe, voor een niet nader genoemd bedrag, beschikt Skype over een instant messaging dienst die ook groepsfuncties bevat en compatibel is met de meeste telefoons.

post-image-3

Terwijl de laatste hand gelegd wordt aan de overname van Skype door Microsoft, heeft de VoIP-specialist GroupMe gekocht, een start-up gespecialiseerd in mobiele groepsmessagingdiensten, voor een niet nader genoemd bedrag. Het in 2010 opgerichte GroupMe heeft een oplossing ontwikkeld die werkt met de iPhone van Apple, de BlackBerry van RIM, en met alle smartphones die onder Android draaien. De uitgever heeft tevens een maand geleden een versie van zijn toepassing uitgebracht voor Microsoft Windows Phone7. In de Verenigde Staten is eveneens een sms-versie beschikbaar voor gebruikers die geen smartphone hebben.

Begin deze maand had GroupMe een toepassing onthuld waarmee men via instant messaging kan communiceren met een persoon binnen een groep. Men kan ook vragen stellen aan enkele personen die lid zijn van een groep, of aan elke andere gebruiker, en die verspreiden via Twitter of Facebook. GroupMe heeft tevens functies om groepen te beheren, boodschappen te sturen, foto`s te delen of vragen te stellen vanop een website, zonder de toepassing te moeten downloaden.

In het kader van dit akkoord met Skype zal GroupMe met zijn volledige team in New York gevestigd blijven, en zal het autonoom blijven werken aan haar toepassing. "Het grootste verschil ligt in het feit dat wij nu toegang zullen hebben tot de 175 miljoen gebruikers die maandelijks inloggen op Skype", vertelde GroupMe in een blogposting.
Skype heeft niet verduidelijkt of het aanbod van GroupMe in haar diensten geïntegreerd zou worden, of dat dit als een aparte dienst onder eigen naam zou blijven werken.

Véronique Arène
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close