In the Pocket lanceert Videozone, een iPad app  voor VRT-content

Alle videocontent van Deredactie.be, Sporza.be en Cobra.be zal voortaan ook beschikbaar zijn op de iPad.  

post-image-3

De VRT lanceert haar eerste iPad toepassing, waarmee de drie webmedia niet alleen via hun respectieve sites toegankelijk zijn, maar ook via een specifieke, meer gebruiksvriendelijke mobiele toepassing.

De app brengt alle videomateriaal samen van de drie themasites van de VRT. De content zal in zijn geheel bekeken kunnen worden, niet enkel fragmenten, en kan ook 24 uur op de tablet bewaard worden, zodat men de content kan raadplegen zonder over een 3G of Wi-Fi verbinding te beschikken. De app kost 3,99 euro. Stijn Lehaen, directeur digitale media van de VRT, verzekert dat "de VRT aanwezig zal zijn op alle schermen waarmee de mensen de media raadplegen".

De VRT heeft ervoor gekozen om twee soorten toepassingen te maken. De eerste soort, waarvan Videozone een voorbeeld is, kadert in haar opdracht van dienstverlening als openbare omroep. De content is dan gratis, enkel de app moet betaald worden. Later dit jaar zou er ook nog een "Ketnet Video" app komen, volgens hetzelfde profiel.

De tweede soort toepassingen heeft een duidelijk commercieel karakter, en is dus te betalen. De eerste app van dit genre is die van het programma Dagelijkse Kost van EEN, die in de loop van het nieuwe tv-seizoen gelanceerd wordt.

Back to top button
Close
Close