Roularta lanceert Wikiwin in oktober 2011

Roularta Media Group heeft tijdens de voorstelling van haar resultaten voor het 1e semester 2011 de lancering aangekondigd van een nieuwe website voor groepsaankopen, Wikiwin. Die moet in België de concurrentie aangaan met het Amerikaanse Groupon en met de Belgen Groupolitan van de groep Rossel, CoolCoups van de groep Concentra (Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, Metro, enz.) en PromoCity.

post-image-3

In het 1e semester bedroeg het omzetcijfer van Roularta Group €371 miljoen, een stijging met 3,4%, ondanks de forse verhoging van de papierprijs en het onzekere economische klimaat. Het omzetcijfer van de websites van de groep in België en Frankrijk echter steeg met maar liefst 35%.

Wikiwin zal in oktober gelanceerd worden in het Frans en Nederlands; het kan rekenen op ondersteuning door het verkoopsteam van de groep om zich bij de bedrijven van het netwerk te ontwikkelen.
 
Wordt Wikiwin voor Roularta een zware dobber of juist een nieuwe manier om winst te maken? Vergeet niet dat de concurrentie al actief is bij het meer dan  miljoen Belgen dat reeds geabonneerd is op de bestaande netwerken? Afspraak einde dit jaar voor een evaluatie.

Back to top button
Close
Close