OuchPad, of de flop van HP webOS!

De markt van de tablets groeit aan een snel tempo, dankzij het steeds breder aanbod aan merken en modellen. Maar toch blijft de iPad moeilijk van zijn troon te stoten, zoals Hewlett-Packard tot scha en schande moest ondervinden toen het zijn eigen TouchPad lanceerde. Een gigantische flop die HP verplicht om afstand te doen van al haar terminals (smartphones en tablets) die onder webOS draaien!

post-image-3

De TouchPad, de tablet van HP die onder het veelbelovende webOS draait, heeft in de VS reeds de bijnaam "OuchPad" gekregen, omwille van de bijzonder verontrustende start van de verkoop. De keten Best Buy bevestigt immers dat er amper 25.000 stuks over de toonbank gingen op een totaal bestelling van 270.000 TouchPads!

Deze release, door kwatongen reeds een fiasco genoemd, zou de warenhuisketen ertoe dwingen om te weigeren de voorraad  onverkochte tablets  te betalen, en aan HP te vragen om die terug te nemen. Deze kaakslag van Best Buy is geen geïsoleerd geval: andere grote Amerikaanse ketens zoals Wal-Mart, Microcenter en Fry hebben ook moeite om de nieuwe tablet van HP verkocht te krijgen, en dit ondanks een prijsdaling met 100 $ op toestellen die resp. aan 399$ en 499$ verkocht worden.

Wij vernemen zopas dat HP op donderdag 18 augustus zelfs besloten heeft om gewoonweg de verkoop van al haar mobiele terminals onder webOS stop te zetten. Wie is de volgende?

Back to top button
Close
Close