Exit Zlio.com

De oprichter van Zlio.com, Jeremie Berrebie, meldt dat zijn e-commerce portaalsite stopt, zes jaar nadat ze opgericht werd. De definitieve sluiting is gepland voor 11 september 2011.

post-image-3

Google is, volgens Berrebi, de voornaamste verantwoordelijke voor deze situatie. Als gevolg van een meningsverschil met Google in 2007, zijn  in september van dit jaar de meeste Zlio winkels, die over het algemeen toch een goede referencing genoten, in het klassement van Google gedaald, wat leidde tot een terugval van verkeer en inkomsten met meer dan 65%.
 
Zlio.com had vervolgens beroep gedaan op Referencement.com, een bedrijf dat de winkels terug zou moeten laten stijgen in het Google klassement. Maar omdat de resultaten uitbleven is er een geschil ontstaan tussen Zlio en de dienstverlener. Wat leidde tot een proces met die laatste, waarbij Zlio veroordeeld werd tot betaling van de volledige som van de prestatie, plus schadevergoeding en interesten omdat het op Twitter negatieve berichten gepubliceerd had over het SEO bedrijf. Dat alles heeft het doodvonnis van Zlio.com getekend.

Back to top button
Close
Close