Mobiel internet: wereldwijd een sterke stijging van het aantal verbindingen

Het adviesbureau Gartner meent dat het mobiele dataverkeer zal blijven stijgen omwille van het succes van smartphones, tablets en het groot aantal breedbandaanbieders

post-image-3

Einde 2011 zal het aantal internetverbindingen via een mobiel platform wereldwijd de 5,6 miljard bereiken (+11% in een jaar tijd), en 314 miljard dollar aan inkomsten genereren (+22,5%), aldus het adviesbureau Gartner. Het aantal verbindingen (telefoon, tablet, ...) en de uitgewisselde data blijven maar groeien, wat leidt tot de ontwikkeling van een economie die alsmaar belangrijker wordt. Op termijn voorziet Gartner dat het totaal aantal mobiele verbindingen 7,4 miljard zou moeten bereiken in 2015, bij globale inkomsten van 552 miljard dollar. Volgens Jessica Ekholm, analist bij Gartner, "zal het mobiele dataverkeer nog beduidend groeien zolang het aanbod aan breedband blijft toenemen en de mensen zullen blijven overschakelen naar smartphones en multimedia tablets".

Gartner heeft vier belangrijke redenen vastgesteld voor de stijging van het verkeer: de groei van het aantal verbindingen, de ontwikkeling van de breedbandtoegang, de inburgering van smartphones, en de bijhorende applicaties.

Relaxnews
Meer info op: http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close