Twitter koopt de ruilsite Bagcheck

Door de ruilsite Bagcheck te bemachtigen, kan de microblogginsite Twitter ook de hand leggen op de medeoprichter van het bedrijf, een ingenieur die hoofd technologie was bij Yahoo.  

post-image-3

De microblogging site Twitter heeft zopas Bagcheck verworven, een online dienst waarmee de internaut lijsten kan aanmaken over onderwerpen die hem interesseren, zoals de fototoestellen die hij gebruikt heeft, of zijn favoriete remedie tegen een verkoudheid, om dat dan met anderen te delen. Op het moment van de aankondiging wist men nog niet goed hoe Bagcheck zou passen binnen de strategie van Twitter, maar het blijkt dat het bedrijf dankzij deze aankoop voortaan kan rekenen op de ingenieurstalenten van Sam Pullara, een van de medeoprichters van Bagcheck, die voorheen verantwoordelijk was voor technologie bij Yahoo.

De site Bagcheck zal (althans voorlopig) operationeel blijven, maar "net als bij elke andere aankoop, kan dit nog veranderen", vermeldde het bedrijf in een blogposting. De verkoopsvoorwaarden zijn niet bekend gemaakt, en Twitter kon niet bereikt worden voor commentaar op dit bericht. De andere medeoprichter van Bagcheck, Luc Wroblewski, die voorheen ook bij Yahoo gewerkt heeft, had het bedrijf verlaten om aan "een belangrijk project" te werken.

De gebruikers van Bagcheck kunnen niet alleen hun lijsten delen en van commentaar voorzien, maar er zit ook een commercieel aspect aan het bedrijf. Wanneer mensen lijsten of "virtuele tassen" creëren, zoals de site ze noemt, bevat elk ingevoerd item een link die naar een e-commerce site verwijst waar andere mensen hetzelfde artikel kunnen kopen.

Bagcheck is een van de weinige aankopen die Twitter dit jaar deed. In mei had de microblogging site het online reclamebedrijf AdGrok gekocht, en diezelfde maand bemachtigde het Tweetdeck, een dienst voor het beheer van accounts in sociale netwerken.

Véronique Arène
Meer info op: http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close