Facebook maakt zich meester van Push Pop Press, uitgever van digitale boeken

Het sociale netwerk Facebook heeft bekend gemaakt dat het Push Pop Press gekocht heeft, een jong bedrijf gespecialiseerd in de publicatie van digitale boeken. Dit bedrijf, dat opgericht werd door voormalige medewerkers van Apple, biedt het boek "Our Choice" aan van de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore.

post-image-3

Facebook heeft zopas Push Pop Press verworven voor een niet nader genoemd bedrag; Het sociale netwerk heeft verduidelijkt dat het niet van plan is om zich op de markt van digitale boeken te begeven, maar dat het de technologie van Push Pop Press en enkele van haar ideeën zou integreren in zijn eigen dienst, zonder verdere details te geven. "Met vreugde kunnen wij bevestigen dat wij Push Pop Press gekocht hebben, een startup waarvan de vernieuwende oplossingen de manier wijzigen waarop men digitale content publiceert en verbruikt", verheugde Facebook zich in een persbericht.


Push Pop Press, dat opgericht werd door Matas Mike en Kimon Tsinteris, voormalige werknemers van Apple, heeft samengewerkt met het multimedia bedrijf Melcher Media, alsook met de uitgever Rodale, om een eerste toepassing uit te brengen met de naam "Our Choice". Dit interactief boek, geschreven door de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore, is beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod Touch.

Het is echter niet de bedoeling om nieuwe titels uit te brengen, of het uitgeversplatform van Push Pop Press, dat momenteel in een besloten bètaversie bestaat, verder te ontwikkelen. Het boek "Our Choice" zal echter te koop blijven, en de winst ervan zal gestort worden aan het Climate Reality Project, een organisatie voor de bescherming van het klimaat met Al Gore als voorzitter.
De ideeën en de technologie waarop Push Pop Press gebaseerd is, zullen in Facebook geïntegreerd worden zodat de gebruikers van het sociaal netwerk een rijkere manier krijgen om hun verhalen met elkaar te delen, zo vertellen de twee oprichters op hun site.

Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close