Edge: Adobe lanceert zijn HTML5 editor!

De uitgever Adobe brengt een bètaversie uit van zijn nieuwe oplossing, Edge, de ultieme tool om HMTL5 te laten doorstoten op het web.  

post-image-3

Het is al langer gewoonte om het aan de eindgebruiker over te laten om een commercieel product te verbeteren. Zo ook bij Adobe dat nu de allereerste publieke preview van Adobe Edge ter beschikking stelt van de web designers. Met deze nieuwe tool om HTML5-pagina`s aan te maken, kan men volgens de uitgever animaties creëren die vergelijkbaar zijn met wat de vaklui gewoonlijk maken met Flash Professional (websites die gebruik maken van standaards zoals HTML, JavaScript en CSS). Gezien de snelle evolutie van HTML5 heeft Adobe voor Edge gekozen voor een open ontwikkelingsmodel. Het is dus aan de gebruikers om mee het eindproduct op punt te zetten.

Adobe heeft ook een nieuw online kanaal gelanceerd, waar de nieuwste en meest interessante functies van HTML5 en CSS3 voorgesteld worden. De nieuwe website, die vandaag in bèta gelanceerd wordt, werd volledig ontwikkeld door gebruik te maken van de nieuwe HTML5 en CSS3 functies.

Ook belangrijk om weten is dat content die met Edge ontwikkeld wordt, zo gemaakt is dat hij ook met mobiele browsers werkt: Android, BlackBerry Playbook, iOS, HP webOS en uiteraard met Firefox, Google Chrome, Safari en Internet Explorer 9.

De preview kan gratis gedownload worden via www.labs.adobe.com.

Back to top button
Close
Close