Het mobiele verkeer explodeert wereldwijd in het 1e semester

In het eerste semester 2011 is het wereldwijde mobiele verkeer met 77% gestegen, zo blijkt uit gegevens die door Allot Communications voor een onderzoek verzameld werden. Deze stijging is op alle domeinen te merken: video, VoIP en sociale netwerken.

post-image-3

De meest spectaculaire stijging zit bij video, met een sprong van 93%. Deze dienst gaat tegenwoordig met 39% van de mobiele breedband lopen. Het meest indrukwekkende cijfer is echter van YouTube afkomstig, dat op zich alleen 22% genereert van alle mobiele dataverkeer wereldwijd. De instant messaging diensten van hun kant en VoIP (telefonie via het internet) hebben hun verkeer in zes maanden tijd verdubbeld. Op dit vlak blijft Skype de onbetwiste koploper: hij is goed voor 82% van de bandbreedte die aan VoIP gewijd is.

De sociale netwerken blijven niet achter, met een stijging van 166% voor het verkeer van Facebook, en 297% voor Twitter. De App Store heeft tot slot 84% van alle downloads van apps gegenereerd, tegenover 13% bij de Android Market.

Dit onderzoek werd tussen 1 april en 30 juni 2011 uitgevoerd door Allot Communications bij operatoren uit de hele wereld die samen 250 miljoen abonnees verenigingen,.

Relaxnews
Meer info op  http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close