Lion, koning van de veiligheid: meer dan een miljoen downloads in één dag tijd!

De snelheid waarmee Mac OS X v10.7 (alias Lion) ingeburgerd raakt klopt alle records van Apple.

post-image-3

En eigenlijk viel dat wel te verwachten, want  het nieuwe OS is enkel online beschikbaar, in de Mac App Store, een simpele muisklik verwijderd, en voor de bescheiden som van 23,99 euro! Bovendien wordt Lion bestempeld als een voorbeeld van veiligheid op het internet.

Mac OS X Lion heeft maar één dag nodig gehad om zich op meer dan een miljoen Macs wereldwijd (123 landen om juist te zijn) te nestelen. Hierbij moet gezegd worden dat de achtste grote versie van het besturingssysteem van Apple enkel beschikbaar is in de Mac App Store (een toepassing die sinds de laatste versie van Mac OS X 10.6, alias Snow Lopard, beschikbaar is).

Deze massale adoptie kon ook op de goedkeuring rekenen van experts, die melden dat Mac OS X Lion (eindelijk) een toonbeeld van veiligheid geworden is! Volgens hen kan Mac OS X Lion nu beschouwd worden als het meest veilige besturingssysteem ter wereld, een trapje hoger nog dan Windows 7. Lion dankt deze reputatie aan verschillende technologieën die het systeem (alsook Safari 5.1) efficiënt moeten beschermen tegen externe indringers, o.a. het systeem voor het versleutelen van bestanden Filevault2. Dit zou het de hackers veel moeilijker moeten maken.

Dit alles laat geloven dat de toenadering tussen iOS (het meest veilige mobiele systeem) en Mac OS X vruchten afwerpt.

Merk echter op dat u, vooraleer op Lion over te schakelen, het voor en tegen van deze update goed moet overwegen. Het nieuwe 64-bits OS van Apple maakt immers schoon schip met het verleden. En dus zullen tal van toepassingen, die geschreven zijn in codes voor PowerPC (en die onzichtbaar draaiden op de virtuele machine Rosetta), niet op Lion werken. Dat kan tot kosten leiden, want o.a. de externe USB modem van Apple behoort tot die categorie (die wordt niet meer herkend), en de Nikon Scan toepassing, terwijl er ook sprake is van problemen met de randapparatuur van LaCie, en tal van anderen...

Back to top button
Close
Close