Muziek: streaming heeft het downloaden vervangen

Om muziek te beluisteren is streaming (in voortdurende stream beluisteren, zonder het bestand te downloaden) voortaan meer populair dan het downloaden.

post-image-3

Legaal aanbod of niet, 51% van de internauten die digitale muziek beluisteren doet dat in streaming, terwijl 49% gebruik maakt van een download systeem, aldus GFK. Onder de fans van streaming die nu de meerderheid uitmaken, zegt slechts 11% zich ingeschreven te hebben op een betalend abonnement.
In het tweede trimester 2011 blijven de meest populaire streaming sites enerzijds de videoplatformen (YouTube en DailyMotion op kop) en anderzijds de sites om rechtstreeks te luisteren (Deezer en Spotify). Die laatsten worden echter steeds meer beteugeld, want Spotify en Deezer hebben, op verzoek van Universal, de luistertijd op hun site, bij de gratis versie, moeten beperken tot respectievelijk 10 en 15 uur, alsook het aantal keren songs beluisterd kunnen worden.
Het legale download aanbod en de betalende streaming abonnementen slagen er nog altijd niet in het publiek te overtuigen, dat gewend is haar muziek gratis te verbruiken.

Relaxnews
Meer info op : http://micro.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close