PayPal ziet de portefeuille tegen 2015 verdwijnen in de Verenigde Staten

PayPal, de dienst om geld via het internet over te schrijven, heeft de kaap van de 100 miljoen actieve leden gerond, en maakt van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat de betalingen vanop mobiele toestellen weldra die in cash en checks zullen overschrijden.

post-image-3

"De gebruikers stappen steeds meer af van de traditionele betaalmethodes, zoals cash en checks, en opteren voor modernere manieren die overal en altijd gebruikt kunnen worden", aldus de president van PayPal, Scott Thompson, in een posting op het blog van het bedrijf.

"Wij denken dat de digitale betalingen tegen 2015 overal in de Verenigde Staten aanvaard zullen worden, bij de kruidenier op de hoek net als bij Walmart. We zullen niet meer met een portefeuille moeten rondlopen", voegt hij eraan toe.

Het bedrijf is zo zeker van deze stelling, dat het aan vijf van haar werknemers die in de regio van San Francisco wonen gevraagd heeft  om enkel nog digitale betalingen te gebruiken voor al hun aankopen, in het kader van een pseudo-wedstrijd (eigenlijk een virale marketing strategie).

Tijdens de keynote van op de GSMA Mobile Money Summit in Singapore heeft de directeur van de afdeling mobiele vernieuwingen, Bill Gajda, het project van Visa voorgesteld waarmee het de mobiele toestellen wil omvormen tot "echte digitale portefeuilles". Eraan toevoegend dat "wij aan de vooravond staan van de volgende generatie mobiel geld, in versie 2.0".

Relaxnews
Meer nieuws op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close