Redcats, een wereldwijde leider in de distributie van mode en decoratie op het internet

Enkele cijfers die doen dromen: 3436 miljard euro omzet waarvan 54 gerealiseerd via het internet, 26 miljoen actieve klanten, meer dan 14.000 werknemers en 33 merken waaronder La Redoute en Cyrillus.

post-image-3

In het eerste kwartaal van 2011 kende Redcats een groei van zijn zakencijfer met 1% (bijna 2% op vergelijkbare basis), en dat voor het derde opeenvolgende kwartaal.

De verkoop via internet blijft toenemen en het aandeel ervan in het totale zakencijfer stijgt ook tot 58%: een stijging van 12%

Op het internet zijn vooral de speciale aanbiedingen en het regelmatige nieuws erg in trek (lancering van nieuwe websites, applicatie voor smartphones en tablets, partnerschappen, een Facebook-winkel, virtuele modellen…).

La Redoute bereikte in het eerste kwartaal een aandeel van 78% in de online verkoop in Frankrijk, en dit in een erg competitieve omgeving. De internationale activiteiten van het bedrijf stegen licht, vooral wat Rusland betreft. In dat land bedroeg het aandeel van online verkopen 61%.

In België bezet La Redoute met www.laredoute.be de tweede plaats in het lijstje van meest succesvolle e-commerce projecten, na 3Suisses en voor Neckermann. De site van La Redoute trekt 1 miljoen bezoekers per maand. Meer dan 50% van de omzet van La Redoute wordt online verwezenlijkt.

RL

Back to top button
Close
Close