1 miljard mobiele internetabonnees in 2011

Tegen eind 2011 zullen er wereldwijd meer dan 1 miljard mobiele internetabonnees zijn in de wereld, aldus een onderzoek van fabrikant Ericsson. De boom van het aantal abonnees is gelinkt aan de explosie in de verkoop van smartphones, netbooks en tablets die verbinding kunnen maken met het internet.

post-image-3
Terwijl het aantal mobiele internetabonnees in 2010 de kaap van de 500 miljoen bereikte, verwacht Ericsson dat dit cijfer tegen het eind van het jaar nog zal verdubbelen. Het continent met het meeste aantal mobiele internetgebruikers zal Azië zijn, met 400 miljoen abonnees, voor Noord-Amerika en West-Europa met elk 200 miljoen mobiele internetters. “De generalisering van het mobiele internet wordt in de hand gewerkt door de sterke groei van de verkoop van smartphones, draagbare computers en tablets, en ook door de toename van het aantal breedbandverbindingen,” aldus Ericsson. Het bedrijf wijst er ook op dat de mobiele datatrafiek in één jaar verdrievoudigd is.

Tegen 2015 verwacht Ericsson dat het aantal mobiele internetabonnementen 3,8 miljard zal bedragen. 95% daarvan maakt gebruik van de HSPA (3G+), CDMA en LTE (4G)-normen. Een jaar geleden kondigde de Zweedse fabrikant nog aan dat de wereldwijde mobiele datatrafiek in december 2009 voor de eerste keer de trafiek van de telefoonoproepen heeft overschreden.

Relaxnews
Meer informatie op http://micro.lemondeinformatique.fr
Back to top button
Close
Close