Adverteerders focussen te weinig op emotionele aspecten

Uit een onderzoek van de ANA (de Amerikaanse associatie van adverteerders) blijkt dat weinig bedrijven in hun merkgerelateerde boodschappen aandacht schenken aan de emotionele aspecten van hun producten en diensten en hoe die kunnen voldoen aan de emotionele behoeften van mensen.

post-image-3
Een opmerkelijke vaststelling aangezien de meeste marketeers volgens het zelfde onderzoek beseffen hoe belangrijk het is om te connecteren met mensen op een emotioneel niveau.

Bovendien is het erg jammer omdat het nu toch wel duidelijk is dat een merk een kwestie van mensen is (de mensen in het bedrijf, rond het bedrijf en in de potentiële invloedssfeer van het bedrijf) en dat het engageren van mensen op een emotionele, waardevolle, participatieve en “menselijke” manier cruciaal is.

Nochtans zegt 62% van de ondervraagde marketeers dat hun merkboodschappen meer gebaseerd zijn op rationele en functionele aspecten en maar 38% focust op de emotionele voordelen.

Tegelijkertijd vinden de marketers dat er een beter evenwicht moet zijn tussen rationele/functionele voordelen enerzijds en emotionele voordelen anderzijds (respectievelijk 48 en 52%).

Maar volgens Bob Liodice, de CEO van de ANA, zijn de vaststellingen wel begrijpelijk. Hij zegt dat “consumenten” tijdens de recessie erg hebben gefocust op de prijs en wat ze krijgen voor hun geld. Hij verwacht dat merken nu meer zullen gaan focussen op emotionele voordelen.

De studie vroeg de deelnemers ook wat de belangrijkste “touch points” zijn voor het bouwen van “emotionele connecties” met consumenten.

Bij 82% is dat de website van het merk, 66% zei de sales force, 64% antwoordde CRM, 52% call centers en telemarketing en 55% TV reclame.

Sociale media worden in het persbericht niet vermeld.
 
Back to top button
Close
Close