Met de Checkout gadget komt de e-commerce binnen ieders bereik

Gemakkelijke e-commerce voor àlle internauten. Dat is wat Google belooft met zijn Checkout gadget, een tool die het maken van een online winkel zoveel mogelijk vereenvoudigt, zodat men zijn webwinkel in enkele minuten kan opzetten. Hiervoor combineert de zoekgigant zijn betaaldienst Checkout met het online rekenblad Spreadsheet, een onderdeel van de Google Apps.

post-image-3

Om een winkel te maken moet men om te beginnen op Google Checkout een account aanmaken als verkoper. Vervolgens moet men een Spreadsheet rekenblad invullen en er de producten vermelden die verkocht zullen worden: prijs, hoeveelheid, verzendingskosten, URL van de illustratie, en omschrijving van het voorwerp. Het vervolg is even simpel. Na dit rekenblad op de servers van Google geregistreerd te hebben via de Google Apps interface, begeleidt Checkout de gebruiker verder om de winkel te publiceren. Men kan ervoor kiezen om de winkel op een op maat gemaakte blog te zetten bij Blogger, op iGoogle, op een pagina aangemaakt met Google Sites, of op een traditionele website. In elk van die gevallen volstaat het om enkele vakjes in te vullen en aan te vinken om alles tot een goed einde te brengen - alles is erg duidelijk en eenvoudig. Uiteraard zal u  hiermee niet dé concurrent voor Amazon kunnen bouwen of Cdiscount van de troon kunnen stoten, maar iedereen kan hiermee zijn intrede op het internet doen.


De dienst draagt momenteel het stempel "Labs", wat betekent dat het nog een prototype is en dus mogelijk nog belangrijke wijzigingen zal ondergaan, tijdelijk ontoegankelijk kan zijn, zelfs definitief kan verdwijnen. Het is dan ook wijselijk om zich niet meteen volop op Checkout gadget te gooien en er een winkel mee te maken met hele waslijsten producten. Vooral omdat het "Labs" statuut niet echt strookt met het beheer van hoogste vertrouwelijke gegevens die er bij e-commerce uitgewisseld worden, zoals de persoonlijke gegevens van de klanten.

Vincent Delfau
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close