Studie InSites Consulting: het online boeken van vakanties

Uit een onderzoek door InSites Consulting en Living Tomorrow, uitgevoerd in België en Nederland, blijkt dat meer dan de helft van de vakantiereizigers zijn vlucht en verblijf afzonderlijk boekt.

post-image-3

De vlucht naar de vakantiebestemming wordt daarbij door 3 op de 4 bevraagden online gereserveerd. Ook afzonderlijke verblijven, dus zonder de vlucht, worden vaak online vastgelegd. Zogeheten pakketreizen, die zowel de vlucht als het verblijf omvatten, worden dan weer meer offline ‘gekocht’.

De belangrijkste reden waarom reizigers hun vakantie online boeken is ‘omdat ze dan zelf kunnen beslissen wanneer ze dat doen’. Verder noteert InSites dat online boeken voor de bevraagden ook makkelijk, overzichtelijker en minder tijdrovend is.

Uit de studie blijkt ook weer de belangrijke rol van Internet in het opzoeken van informatie over de vakantiebestemming: 77% van de reizigers gaat vooraf het Web raadplegen over hun vakantiebestemming. En ook hier zien we de belangrijke rol van meningen van andere surfers.

Magali Geens, Research Director bij InSites Consuling: “In veel domeinen zien we het belang van de zogenaamde peer-to-peer informatie toenemen. En dit geldt zeker voor de reissector. De geloofwaardigheid van getuigenissen neemt toe wanneer er een voldoende aantal getuigenissen voorzien wordt en wanneer men een indicatie kan krijgen van het profiel van de reiziger achter de getuigenis.”

Tenslotte nog dit: Nederlandse reizigers boeken vaker dan Belgen hun vakantie online.

Back to top button
Close
Close