Online kerstaankopen de lucht in

In Groot-Brittannië verwachten ze een stijging van de online retail verkopen met zo’n 10%. Zij die online geregeld wel eens winkelen besteden meer dan andere consumenten.

post-image-3
Dat is tenminste het resultaat van Deloitte in zijn Christmas Retail Survey 2008. Het totaal aantal online retail verkopen komt naar verwachting van het adviesbureau uit op 4,7 miljard pond, tegenover 4,2 miljard pond vorig jaar. En dat is niet te danken aan een groei van het aantal online shoppers, maar wel aan het bedrag van die shoppers.

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat Britten die het merendeel van de kerstinkopen online doen, in totaal beduidend meer uitgeven dan de gemiddelde Britse consument: 733 pond tegenover 655 pond.

Gemiddeld 81 procent van de Britse fysieke winkels heeft ook een online tegenhanger on air. Vorig jaar was dat nog 71 procent en in 2006 nog slechts 51 procent. Toch geeft 56 procent van de respondenten uit het onderzoek aan dat online sales tekent voor minder dan 10 procent van alle verkoop.
Back to top button
Close
Close