Online medicijnen kopen in België

Newpharma. Dat is de naam van de eerste Belgische webstek waar je online geneesmiddelen kunt kopen. Het gaat uiteraard enkel om producten waar geen voorschrift voor vereist is.

post-image-3

De ‘e-apotheek’ zegt in totaal meer dan 20.000 producten aan te bieden, gaande van zogeheten ‘over-the-counter’ geneesmiddelen tot cosmeticaspullen.
Het is dus eigenlijk een beetje meer een ‘e-drogist’.
Newpharma.be rekent geen portkosten aan voor elke bestelling van minstens 75 euro, in het andere geval betaalt de klant 5,90 euro.
Newpharma.be somt in een persbericht zijn eigen ‘Unique Selling Points’ op:

- Tijdswinst en gemak
- Overvloedige informatie over de verschillende aangeboden producten
- Een ruim aanbod

Het lijken eerder zwakke USP’s in een land waar om de vier meter een drogisterij of apotheek is. Bovendien vind je tegenwoordig op heel wat gezondheidssites alle mogelijke info over alle mogelijke medicijnen.

Wat ons betreft, zal Newpharma.be, wil het slagen, het dus van andere dingen moeten hebben.
En die heeft het ook. Het laatste USP is immers discretie en dan kom je natuurlijk al snel uit bij producten in de meer intieme sfeer waaronder de speeltjes die bekende condoomfabrikanten de laatste tijd graag introduceren aan de op ‘fun’ beluste consument en verzorgingsproducten voor kwaaltjes waar je liever niet mee te koop loopt.

Ook de extra diensten en ‘tools’ zullen er moeten zijn. En die zijn er, voorlopig onder de vorm van ondermeer checklists en andere toeters en bellen, bijvoorbeeld om een privé apotheekje op maat samen te stellen voor bepaalde doeleinden of doelgroepen (denk aan kinderen, een reisapotheek en zo meer).

Initiatiefnemers zijn een zekere apotheek Discry en Pharma Conseil dat eerder ondermeer www.deapotheek.be bouwde.
Ontdekken op www.newpharma.be

Back to top button
Close
Close