Zoek werk via je gsm: MobileWeb bouwt mobiele website voor VDAB

MobileWeb, een dochterbedrijf van het Brussels E-Zone, heeft een mobiele website gelanceerd voor de VDAB.

post-image-3

Hierdoor krijgen werkzoekenden de mogelijkheid om vacatures te zoeken via hun GSM, eender waar ze zich bevinden. Met deze introductie op het mobiele internet, breidt de VDAB zijn diensten voor werkzoekenden verder uit.

Momenteel laat de technologie toe om jobs te zoeken in een bepaalde regio en te verfijnen via een trefwoord.

De site werd door MobileWeb aangepast om optimaal te worden weergegeven op de verschillende mobiele toestellen die beschikbaar zijn op de markt, en de grootte van de afbeeldingen en het lettertype worden automatisch aangepast aan de schermgrootte van het toestel.

De site m.vdab.be is gratis beschikbaar op elke GSM, smartphone, iPhone en Blackberry met WAP-functie.  Je kan naast rechtstreeks surfen ook een gratis sms sturen met de code "VDAB" sturen naar het nummer 8080. Je ontvangt dan meteen een directe link naar de mobiele site van VDAB.

Je kan je natuurlijk afvragen waarom iemand via de GSM naar werk zou zoeken indien hij elders beschikking heeft over een internetverbinding; meestal komt hier immers geen directe nood of haast aan te pas, en maakt het ook weinig uit waar men zich op het moment van opzoeken bevindt.

Back to top button
Close
Close