Verkoop GSM`s stagneert

Gartner publiceert de resultaten van haar onderzoek van GSM’s in het tweede trimester van 2008. Deze resultaten geven een groei weer van 11,8% vergeleken met hetzelfde trimester in 2007.

post-image-3
Naast deze bevinding is er nog een conclusie die Gartner kan maken: op wereldvlak valt er een groeivertraging te noteren. Oorzaak? Ook de wereldeconomie groeit minder snel. De consument is gedwongen haar geld in andere goederen te steken. De verwachte groei van de opkomende landen kan de daling van de traditionele landen nog niet opvangen.

In het klassement van de constructeurs zijn er dan weer geen veranderingen. In het gemeten trimester zijn er 304 miljoen verkopen afgerond. Nokia verstevigt haar leiderschap met 39,5% marktaandeel, vergeleken met 36,7 in dezelfde periode vorig jaar.

Ver achterop hinkelt nummer twee Samsung. Zij noteren een stijging van 1,9% naar 15,2%. Motorola haalt dan weer een negatief resultaat, zij zakken naar 10% marktaandeel.

De laatste twee noteren ook een daling. LG zakt naar 6,8% (een daling van 2%) en Sony Ericsson zakt naar 7,5% (een daling van 1,4%).

Didier Barathon

Back to top button
Close
Close