Studie: sollicitanten willen online video

Volgens een onderzoek door jobsite StepStone blijkt dat de beslissing van werkzoekenden om al dan niet te solliciteren bij een bedrijf vaak mee beïnvloed wordt door het feit of dat bedrijf zich al dan niet voorstelt via een online filmpje.

post-image-3
In totaal zei een derde van de 2347 respondenten zich zo te laten beïnvloeden door een filmpje dat meer ‘vertelt’ over de sfeer en de aanpak van het recruterende bedrijf.

Opvallend is overigens dat vooral oudere surfers zich laten beïnvloeden door bedrijfsvideo’s.

StepStone: “Een bedrijfsvideo biedt werkzoekenden extra informatie over de job en het bedrijf, die ze niet krijgen in de jobaanbieding. De deelnemers verwachten in een filmpje vooral meer informatie te krijgen over de activiteiten van het bedrijf. Ze willen ook graag een idee krijgen van de werksfeer. Dit blijkt vooral voor vrouwen zeer belangrijk te zijn. Verder willen sollicitanten ook graag de kantoren te zien krijgen in het filmpje en willen ze de collega’s leren kennen. Opvallend is dat 40-plussers veeleisender zijn en zoveel mogelijk informatie willen krijgen over alle aspecten”.

Back to top button
Close
Close