Salarissen en loonfiches gaan digitaal

Zes gereputeerde sociale secretariaten – ADMB, Easypay Group, Groep S, Partena, SD Worx en Securex – hebben samen met Isabel aangekondigd dat ze voortaan de 40 miljoen elektronische loonfiches die jaarlijks naar meer dan 3,5 miljoen werknemers worden gestuurd, rechtstreeks via Zoomit naar de internet banking toepassing van de werknemers kunnen sturen.

post-image-3
Dit initiatief is een belangrijke stap in de veralgemening van de elektronische loonfiche. Op technisch vlak ondersteunt het Zoomit-platform niet alleen documenten zoals loonfiches, maar ook elektronische facturen.
 
Meer dan 10 banken, waaronder Dexia, Fortis, ING, KBC, Axa, Fintro, Bank J. Van Breda & Co, CBC, Centea en het Landbouwkrediet, hebben Zoomit al in hun internet banking toepassing opgenomen.
 
De beslissing van de sociale secretariaten om deze documenten elektronisch via internet banking aan te leveren, is het gevolg van de toepassing van de wet van 3 juni 2007, die het gebruik van elektronische loonfiches toelaat. Voordien was dit verboden. Deze nieuwe manier van werken biedt twee grote voordelen: aanzienlijke tijdwinst en enorme kostenbesparingen. En op termijn zal ze ook een belangrijke positieve weerslag hebben op het milieu.
Back to top button
Close
Close