Salesforce neemt Own over voor 1,9 miljard dollar

Salesforce maakte bekend dat het Own Company overgenomen heeft, een grote speler in databeheer en -bescherming in New Jersey, en dat voor een bedrag van 1,9 miljard dollar.

post-image-3

Deze overname, de belangrijkste sinds die van Slack voor 27,7 miljard dollar in 2021, getuigt van de wens van Salesforce om zijn aanbod te versterken op het gebied van gegevensbeveiliging, een domein dat cruciaal geworden is voor zijn klanten.

Steve Fisher, algemeen directeur van Salesforce, beklemtoonde dat deze transactie "het streven weerspiegelt van Salseforce om end-to-end beveiligde oplossingen te bieden”. Own, dat in 2015 opgericht werd onder de naam OwnBackup, biedt back-up en disaster recovery oplossingen aan voor applicaties zoals Salesforce, AWS en Microsoft. Met deze overname kan Salesforce zijn waaier oplossingen voor databeheer uitbreiden.

Een markt in volle bloei
De wereldwijde sector van back-up en herstellen van data, die in 2023 geschat werd op 12,9 miljard dollar met een jaarlijkse groei van 10,9%, kent een sterke vraag. Cyberaanvallen zoals ransomware en incidenten in datacenters zetten steeds meer bedrijven aan om te investeren in back-up en restore-oplossingen.

Own slaagde erin om grote investeerders aan te trekken zoals Tiger Global en Salesforce Ventures, waardoor het 507,3 miljoen dollar kon ophalen voordat het overgenomen werd. Met zijn bijna 7.000 klanten biedt Own vandaag een waaier geavanceerde producten aan voor databeheer en -bescherming.

Terug strategische overnames
Deze overname is een teken dat Salesforce terugkeert naar transacties van grote omvang, nadat het dit soort operaties op een lager pitje gezet had onder druk van activistische investeerders. De overname van Own volgt op meer bescheiden overnames zoals van PredictSpring en Tenyx. De afronding van de overeenkomst is voorzien voor het vierde kwartaal van het fiscaal jaar 2025, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Salesforce verstevigt hiermee zijn positie op de markt van gegevensbescherming, een strategische sector voor zijn B2B-klanten.

Back to top button
Close
Close