Multi, de nieuwe aanwinst van OpenAI

Met omzetprognoses van meer dan 3,4 miljard dollar, dankzij de overname van Multi dit jaar, verstevigt OpenAI zijn positie als koploper in oplossingen voor telewerk en artificiële intelligentie.

post-image-3

OpenAI zet zijn strategische expansie verder met de overname van Multi, een start-up die gespecialiseerd is in videosamenwerking voor bedrijven, amper enkele dagen nadat het Rockset verworven heeft, een databasetechnologiebedrijf.

Multi werd gezamenlijk opgericht door Alexander Embiricos, voormalig productmanager bij Dropbox, en Charley Ho, voormalig software-ingenieur bij Google. Het biedt een videosamenwerkingsplatform aan waarmee teams op afstand samen kunnen werken via videogesprekken. Het platform bevat functies zoals gezamenlijk schermdelen, personaliseerbare snelkoppelingen en deep links naar documenten en code.

Met deze transactie zullen de meeste leden van het team van Multi -ongeveer vijf personen- naar OpenAI overstappen. Multi zal de deuren sluiten op 24 juli, zo kondigde Embiricos aan in een blogposting.

Deze overname kadert in een reeks strategische bewegingen van OpenAI om zijn B2B-aanbod te versterken. In mei heeft OpenAI een overeenkomst gesloten met PwC om zijn tools door te verkopen en heeft het een AI consultancyprogramma gelanceerd. Deze initiatieven lijken vrucht af te werpen, met inkomstenprognoses van meer dan 3,4 miljard dollar dit jaar.

De integratie van Multi zou OpenAI toelaten om producten te ontwikkelen die AI combineren met videosamenwerking, en zo een antwoord bieden op de groeiende behoeften van bedrijven voor oplossingen om te telewerken.

Back to top button
Close
Close