Meisjes sterker maken in technologie

Emakina, een EPAM-bedrijf, organiseert de eerste Girl Powered Workshop met Futureus.

post-image-3

In een baanbrekende poging om de volgende generatie vrouwelijke leiders in technologie te inspireren, zijn we trots om de eerste “Girl Powered Workshop” te organiseren en te sponsoren in samenwerking met Futureus. Het evenement vindt plaats op zondag 2 juni in onze kantoren aan de Vorstlaan.

De workshop is ontworpen om nieuwsgierigheid en passie voor nieuwe technologieën aan te wakkeren en verwelkomt ongeveer 50 meisjes in de leeftijd van 9 tot 14 jaar. Van 10:00 tot 15:00 zullen de meisjes zichzelf onderdompelen in een verhelderende dag vol ontdekkingen, innovatie en creativiteit.

Een spannende reis in de wereld van technologie

Girl Powered is een wereldwijd initiatief dat is ontstaan uit de samenwerking tussen de Robotics Education & Competition (REC) Foundation en VEX Robotics. Het is hun missie om het STEM (Science, Technology, Engineering en Math) vakgebied opnieuw vorm te geven en ervoor te zorgen dat robotica de diversiteit van onze wereld vertegenwoordigt.

Tijdens de workshop zal onze UX-researcher, Iva Filipovi, een korte introductie geven over de activiteiten van de dag en vervolgens de meisjes begeleiden bij het bouwen van hun eigen AI chatbot. Vervolgens zal Experience Consulting Director Ivanel Pérez Bolívar een LittleBits workshop leiden, waarbij ze hands-on plezier zullen hebben met elektronische bouwstenen. Tot slot zal Futureus de meisjes leren hoe ze hun eerste robot kunnen maken.

“We vinden het fantastisch om de allereerste ‘Girl Powered Workshop’ te organiseren in samenwerking met Futureus”, zegt Sophie Blondiaux, ESG Lead bij Emakina, een bedrijf van EPAM. “Dit evenement benadrukt onze inspanningen om diversiteit en integratie in de technologiesector te ontwikkelen, terwijl jonge meisjes de kans krijgen om hun potentieel in STEM gebieden te verkennen.”

De innovators van morgen versterken

De workshop belooft een meeslepende ervaring te zijn, waarbij de meisjes in teams zullen samenwerken om spannende technologische uitdagingen aan te gaan. Van het bouwen van robots tot het programmeren ervan met behulp van Scratch blokken, ze krijgen de kans om hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden de vrije loop te laten. Bovendien zal het evenement een omgeving bieden waarin de meisjes zich zullen realiseren dat zij de innovators van morgen zijn, in navolging van de inspirerende vrouwen die het voortouw nemen in STEM carrières.

"Deze workshop is voor elk jong meisje dat droomt om de wereld van robotica en programmeren te ontdekken, ongeacht hun ervaringsniveau," voegde Ivanel Perez Bolivar toe. "We moedigen hen aan om zich individueel of met vriendinnen aan te melden, omdat we geloven in de kracht van teamwork en samenwerking om innovatie te stimuleren."

Hoe in te schrijven

De inschrijving voor de Girl Powered Workshop is nu open en het aantal plaatsen is beperkt. Ga naar de evenementpagina om je vandaag nog in te schrijven en een plek te bemachtigen op een reis vol ontdekkingen en empowerment.

Back to top button
Close
Close