Notion koopt het op privacy gerichte platform Skiff

Verleden maand heeft Notion zijn volledig nieuwe agenda voorgesteld, die gebaseerd is op het Cron-systeem. Maar zijn waaier productiviteitstools zou binnenkort nog breder kunnen worden om het aanbod nog te verbeteren door meer nadruk te leggen op het beschermen van de privacy. Vandaag kondigde het bedrijf de overname aan van Skiff, een platform dat beveiligde opslag aanbiedt van bestanden, documenten, agenda-gebeurtenissen en mails, en dat alles end-to-end versleuteld.

post-image-3

Skiff, opgericht in 2020 door Andrew Milich en Jason Ginsberg, is er in geslaagd om 14,2 miljoen dollar op te halen tijdens twee financieringsrondes bij gerenommeerde investeerders zoals Sequoia Capital, John Hennessy (voorzitter van Alphabet), Jerry Yang (voormalig CEO van Yahoo), Julia en Kevin Hartz (medeoprichters van Eventbrite), Balaji Srinivasan, almede Jenny Wang (oprichtster van re-Inc).

Akshay Kothari, Chief Operating Officer van Notion, beklemtoonde in een gesprek met de medeoprichters dat op het blog van het bedrijf gepost werd, dat Notion het werk van Skiff al sinds het begin op de voet gevolgd had.

“Skiff verscheen vanaf het begin op de radar bij Notion. Ik heb u zelfs in 2020 getracht te contacteren toen u uw Docs-product aan het ontwikkelen was. Wij hebben elkaar toen nooit ontmoet, maar ik heb uw voortgang altijd in de gaten gehouden. Enkele maanden geleden hadden Ivan [medeoprichter van Notion] en ik hierover een gesprek, en Skiff kwam opnieuw ter sprake. Ik heb alle producten gedownload die u gemaakt hebt en ik was echt onder de indruk van de aandacht die u aan details besteedt”, zo verklaarde M. Kothari.

Begonnen als een beveiligd alternatief voor Google Docs, heeft het bedrijf zijn actieterrein uitgebreid om andere productiviteitsoplossingen aan te bieden zoals een agenda en e-mail.

Skiff heeft op zijn website zijn integratie in Notion officieel bekendgemaakt. In een helppagina informeert Skiff de gebruikers dat zijn product uitgefaseerd zou worden in de volgende zes maanden. Daarbij wordt aangestipt dat de gebruikersaccounts van Skiff niet automatisch omgezet worden in Notion-accounts. De gebruikers hebben wel de mogelijkheid om hun data te exporteren of gemakkelijk over te zetten naar andere diensten.

Back to top button
Close
Close