BeCommerce: betalen met kredietkaarten via het web is wél veilig

BeCommerce reageert op het pas verschenen boek van economiedocent Thierry Debels over de gevaren van het net. Vooral de sensationele uitspraken van Debels over de veiligheid van het betalen met kredietkaarten deden bij BeCommerce en veel webhandelaars de wenkbrauwen fronsen.

post-image-3

BeCommerce noemt de uitspraken van Debels voorbijgestreefd en lijkt daarbij een punt te hebben. De organisatie wijst er op dat de online handelaars in ons land zowat allen gebruik maken van door en door geauditeerde systemen van betalingstechnologie-leveranciers die door de lezers van deze website wel gekend zijn.

Vooral de stelling van Debels dat de leveranciers kredietkaartnummers bijhouden in aparte databanken die dan wel eens worden gekraakt, snijdt geen hout.

Precies daarom werkt men immers met Payment Service Providers.

Ook de bewering dat de overheid niets doet aan de bescherming tegen fraude en misbruiken is vreemd in deze tijden van allerhande initiatieven terzake.

Helaas zijn de beweringen van Debels onomwonden overgenomen door de meeste mainstream media en de perceptie bij Jan-met-de-pet gevormd. Het boek is alvast gepromoot.

Back to top button
Close
Close