Cyberweerbaarheid opbouwen met NIS2

NIS2, de nieuwe versie van de Network & Information Security Directive, moet ervoor zorgen dat bedrijven binnen de EU hun niveau van cyberbeveiliging versterken. De richtlijn is een mijlpaal op vlak van cyber security, maar ook een uitdaging voor de meeste mid-size bedrijven.

post-image-3
Kritieke infrastructuur – denk aan elektriciteit, water, gezondheidszorg, onze dagelijkse verplaatsingen van thuis, naar het werk, etc. – is het belangrijkste doelwit voor aanvallen door cybercriminelen. Het is ook niet moeilijk om dit te begrijpen: een grootschalige aanval op het openbaar vervoer of de signalisatie van ons wegennet kan een stad tot stilstand brengen.

NIS2 – vergelijkbaar met GDPR, maar dan voor cyberbeveiliging – is noodzakelijk voor de bescherming van deze kritieke infrastructuur. De richtlijnen, die door alle EU-lidstaten moeten worden aangenomen tegen oktober 2024, vereisen dat bedrijven strengere cyberbeveiliging en -rapportage inzetten dan bij de vorige NIS1. Net als bij zijn voorganger, moet NIS2 worden beschouwd als een leidraad waarbij naleving het minimum is. Bedrijven moeten proactief zijn in het beschermen van gevoelige informatie en kritieke systemen, net omdat de impact van een cyberaanval veel verder reikt dan alleen financiële schade.

Langdurige downtime van een bedrijf leidt tot de afname van klanttevredenheid en -vertrouwen, de verstoring van de bedrijfscontinuïteit, de verzwakking van het concurrentieel voordeel en de belemmering van de bedrijfsgroei. In de dynamische markten en sectoren van vandaag - met nieuwe uitdagers om elke hoek - kunnen maar weinig bedrijven het zich veroorloven hun voorsprong te verliezen.
 
“Door onmiddellijk actie te ondernemen op basis van NIS2, kunnen bedrijven de opportuniteit grijpen om hun activiteiten te beoordelen, een beter inzicht te krijgen in hun systemen en integraties, en eventuele zwakke punten te versterken.”

Hoe Eye Security kan helpen

De meeste mid-size bedrijven hebben onvoldoende middelen om zich te concentreren op het begrijpen van de NIS2-vereisten en deze vervolgens in hun operaties te implementeren. Wij zetten onze expertise voor u aan het werk, van initiële beoordeling van cyberrisico's tot de implementatie van een robuust kader voor cyberweerbaarheid.

Eye Security beschouwt NIS2 als een kans, niet als een belemmering. Door maatregelen te nemen voor monitoring van cyberaanvallen, zoals Managed XDR, kunnen we u helpen dergelijke aanvallen in de eerste plaats te voorkomen. Op deze manier, vermijdt u de gevolgen van een cyberaanval en kan u zich richten op de groei van uw bedrijf.

Bezoek onze website voor meer info over Eye Security en onze diensten.
Back to top button
Close
Close