dups: oprichters beschermen is hun DNA

In de wereld van startups kan de zoektocht naar financiering een grote uitdaging zijn. Fondsenwerving is immers een lang, stresserend en complex proces, waarin waarvoor oprichters vaak niet veel ervaring hebben. Al drie jaar lang ondersteunt dups startups bij dit proces. Het voorziet hen van de nodige tools en expertise om hun fondsenwerving succesvol af te ronden onder evenwichtige financiële en juridische omstandigheden.

post-image-3

Ondersteuning van A tot Z
dups is een multidisciplinair team van juridische en financiële profielen en specialisten in het onderhandelen en bemiddeling. Met deze holistische aanpak dekt het alle aspecten van fondsenwerving en helpt het oprichters bij het efficiënt voorbereiden, onderhandelen en werven van fondsen. Hierdoor vergroten die hun kansen op het aangaan van langdurige en welvarende partnerschappen met investeerders.

Het all-in aanbod van dups omvat alle fasen van het fondsenwervingsproces:
• het opstellen of herzien van het businessplan en financieel plan;
• de financieringsstructuur;
• de waardering;
• de herziening van het pitchdeck;
• het in contact brengen met potentiële investeerders;
• het juridisch en financieel onderhandelen aan de zijde van de oprichters;
• het opstellen van juridische documentatie;
• het toezicht op de afsluiting en de verschijning bij de notaris.

Het team werkt nauw samen met de oprichters en zorgt ervoor dat zij met volle vertrouwen door het complexe fondsenwervingslandschap geloodst worden. Het zorgt ervoor dat hun belangen gevaloriseerd worden als onderdeel van een nieuw evenwicht tussen oprichters en investeerders.

Waarom dups?
dups is een business unit van Deminor, een bedrijf dat al meer dan 30 jaar actief is op het gebied van vraagstukken rond aandeelhouderschappen en governance. De laatste jaren raadplegen steeds meer startups Deminor wanneer zij problemen ondervinden bij hun fondsenwerving en te maken krijgen met investeerders die deze onderwerpen beter begrijpen en die hen soms onevenwichtige voorwaarden aanbieden.

Veel van deze startups worden bovendien geconfronteerd met uitdagingen die verband houden met de haalbaarheid van businessplannen, te optimistische KPI’s en tekortkomingen op het vlak van corporate governance. Deze problemen kunnen hun geloofwaardigheid aantasten en de kans op een succesvolle fondsenwerving verkleinen.

Uit die vaststellingen  ontstond het plan om een geïntegreerd dienstenaanbod te ontwikkelen dat tegemoetkomt aan de behoeften en problemen van startups. Naast de all-in begeleiding bij fondsenwervingsprocessen en exits, biedt het dups-team een reeks meer eenmalige  à-la-cartediensten, zowel juridisch als financieel: waarderingen, plannen voor aandelenopties, aandeelhoudersovereenkomsten, enz.

Dups bestaat uit een team van 8 personen die sinds de lancering in september 2020 meer dan 60 startups ondersteund hebben, waarbij hun positie altijd resoluut aan de kant van de oprichters staat.

Waarderingscalculator
dups heeft een gratis online valoriseringscalculator ontwikkeld. Met deze tool kunnen startups in slechts 5 minuten een eerste inschatting krijgen van de waarde van hun startup.

dups is partner van de vakbeurs Digital First. Het team is er op 19 oktober aanwezig en het zal er twee conferenties brengen over fondsenwerving en de valorisering van startups.

Back to top button
Close
Close