Miles Ahead bereikt mijlpaal van €20 miljoen financiering

De Gentse Venture Studio Miles Ahead maakt bekend dat het via zijn fonds €20 miljoen financiering heeft gerealiseerd. Hiermee kan Miles Ahead zich nog beter toeleggen op zijn doel om startende Deep Tech en AI-ondernemingen te helpen groeien, dit in een stimulerende omgeving.

post-image-3
Miles Ahead Capital, het fonds dat verbonden is aan de Studio, verzekerde zich van meer dan €18 miljoen met een potentiële stijging tot een maximum van €30 miljoen. Meer dan €2 miljoen werd in de Venture Studio geïnvesteerd door de stichtende partners en de publieke investeerder SFPIM Relaunch Fund om de start-ups optimaal te ondersteunen.  Miles Ahead is van plan om in de komende vijf jaar in maximaal 20 bedrijven te investeren. Tot nu toe heeft Miles Ahead in drie bedrijven geïnvesteerd: Sealution, MyGamePlan en Talentguide.  

Het Venture Studio model wint steeds meer terrein als een model dat de leemte in zaaikapitaal vult, een faze die grotendeels wordt genegeerd door durfkapitaalfondsen omdat ze intensieve ondersteuning en begeleiding vereist. Miles Ahead wil de leercurve van beginnende Deep Tech & AI startups verkorten door hun business samen met hun experts te 'produceren'. Via dit korte en intensieve creatieve proces, versnelt de Studio de go-to-market en verhoogt het rendement voor de oprichters. 

De privé-investeerders die Miles Ahead steunen zijn family offices en ondernemers. Veel van hen zijn actief in de technologiesector. Zij zijn zich daarom zeer bewust van de uitdagingen en moeilijkheden waarmee oprichters, die voor het eerst een bedrijf oprichten, te maken krijgen en zijn bereid hun ervaring met de succesvolle uitbouw van hun bedrijven te delen met de jonge ondernemers. Deze investeerders, waaronder Jan Delaere (delaware), Hendrik Vanmaele (Mobius), Ewout Meyns en Mattias Putman (Hubspot), Jan Hollez (Deliverect), Frank Hamerlinck (Trustbuilder) Alain De Taeye (TomTom), Jan Van Hoecke (iManage), Arne Vandendriessche en Pieter Barremaecker (SignPost), en Frederik Poelman (Combell),  zullen een sterk ondersteunend netwerk vormen voor de Miles Ahead portfoliobedrijven. Zij worden aangevuld door SFPIM's Relaunch fonds en ventures by delaware, de venture tak van delaware, een strategische partner van Miles Ahead.

De stichtende partners, Luc Burgelman en Wim De Waele, hebben een studioteam samengesteld dat investeringservaring combineert met een grondige technische en zakelijke kennis van wat er nodig is om een succesvol technologiebedrijf uit te bouwen. Het team kan een beroep doen op een netwerk van investeerders en ondernemers-in-residence om de bedrijven in hun portefeuille te voorzien van de nodige knowhow en begeleiding.

Miles Ahead wil het momentum in de AI B2B-markt grijpen. De huidige marktcorrectie in de technologiemarkt biedt interessante investeringsmogelijkheden en de Venture Studio aanpak belooft superieure rendementen tegen een lager risico.

Het Miles Ahead Studio team zal als het ware fungeren als medeoprichter voor de startende ondernemers. Samen met een investering van gemiddeld €600K (en vervolgfinanciering indien nodig) biedt het Studio team waardevol advies door ondersteuning bij bedrijfsontwikkeling, product, operationeel en financieel management, waardoor de bedrijven sneller tot een serie A investering en uiteindelijk tot een exit kunnen komen.  
Back to top button
Close
Close