Instagram lanceert zijn Channels

Na een eerste test in de Verenigde Staten kondigt Instagram nu de wereldwijde lancering aan van zijn Channels. Met deze nieuwe functionaliteit voor content creators kunnen de meest invloedrijke personen gesprekken voeren met hun hele community.

post-image-3

Instagram biedt voortaan de Channels aan, een nieuwe tool waarmee content creators boodschappen op een spontanere manier kunnen uitwisselen en delen met hun volgers. Dankzij het Channel kunnen bekende personen peilingen organiseren, voice boodschappen verzenden, foto’s of video’s, wat de interactie met hun community ten goede komt. De volgers van hun kant kunnen enkel reageren met emoji’s en deelnemen aan peilingen.

Tal van influencers, zoals Paola Locatelli, Just Riadh en Lena Situation, die al meer dan 700.000 leden hebben, hebben gekozen voor dit nieuwe formaat.

Tegelijkertijd blijft Instagram nieuwe functies uittesten en ontwikkelen om de channels gebruiksvriendelijker te maken. Zo bijvoorbeeld het toevoegen van moderatoren om de gepubliceerde boodschappen en content te filteren, een tool om het sluiten van het kanaal te programmeren en een link waarmee de influencer rechtstreeks zijn volgers kan uitnodigen om hem te vervoegen.


Back to top button
Close
Close