Belgisch algoritme bepaalt de Japanse elektriciteitsprijzen

N-SIDE, een Belgische scale-up die software en services levert aan toonaangevende energiespelers en hen op die manier in staat stelt om betere beslissingen te nemen bij het oplossen van complexe problemen, en Japan Electric Power Exchange (JEPX), de enige energiebeurs die het verhandelen van energie in Japan faciliteert, hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken.

post-image-3
N-SIDE zal JEPX voorzien van een algoritme dat de prijzen en uitgevoerde volumes op de day-ahead elektriciteitsmarkt bepaalt.
De integratie van het Power Matching Algorithm van N-SIDE met de systemen van JEPX zal bijdragen tot een efficiëntere en duurzamere elektriciteitsmarkt voor Japan. Het algoritme optimaliseert de afstemming tussen vraag en aanbod binnen een gesloten veiling. Het vereenvoudigt de implementatie van complexe biedingstypes en is geschikt voor een groot aantal marktdeelnemers. Uiteindelijk zal dit een duurzame groei van de elektriciteitsmarkt mogelijk maken en het land van de rijzende zon helpen om de doelstelling van koolstofneutraliteit te bereiken.
 
Het Power Matching Algorithm van N-SIDE is gebaseerd op een wiskundig optimalisatiemodel. Het staat bekend om zijn nauwkeurigheid en efficiëntie bij het vaststellen van de prijzen en uitgevoerde volumes op de day-ahead elektriciteitsmarkt. Op de Europese elektriciteitsmarkt draait het algoritme al meer dan tien jaar en twee jaar geleden werd het ook uitgerold voor twee van de grootste energiehandelsbeurzen in India. Dankzij de nieuwe samenwerking met Japan Electric Power Exchange zal N-SIDE vanaf nu drie van de grootste open geïntegreerde elektriciteitsmarkten ter wereld aansturen.
 
Philippe Chevalier, CEO van N-SIDE,   alvast heel enthousiast over de unieke samenwerking: “We zijn verheugd om met Japan Electric Power Exchange in zee te gaan en ons Power Matching Algorithm naar de Japanse elektriciteitsmarkt te brengen. We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking een positieve verandering teweeg zal brengen en de toekomst van de Japanse elektriciteitssector zal vormgeven. Bovendien betekent deze samenwerking onze toetreding tot de Japanse markt en openen we een nieuw kantoor in Tokio. Hiermee tonen we onze toewijding om onze internationale expansie door te zetten.”
 
“De sectorkennis en het geavanceerde power matching-algoritme van N-SIDE geven ons de middelen om onze visie voor een dynamische en efficiënte elektriciteitsmarkt in Japan te realiseren. Door hun   algoritme naadloos op onze platform te integreren, willen we marktdeelnemers versterken met een uitwisselingssysteem dat bijdraagt aan het verbeteren van de marktfluïditeit en het bereiken van een duurzamer energielandschap”, zegt Satoshi Anzaki, IT System Engineer bij JEPX.
 
De samenwerking tussen N-SIDE en JEPX is een belangrijke stap in de richting van een geoptimaliseerde day-ahead elektriciteitsmarkt in Japan. Het combineert de innovatieve oplossingen van N-SIDE met de uitgebreide marktkennis en expertise van JEPX. Op die manier zal het een drijvende kracht zijn achter de hervorming van het systeem voor elektriciteitshandel in Japan en helpen om sneller hernieuwbare energievormen in het energiesysteem te integreren.
Back to top button
Close
Close