Gids voor online shoppers

Als we aan online handelaars in onze contreien denken, denken we vaak aan de online handelaars van het eerste uur. Je weet wel, de Proxissen en Azurs van deze wereld om er maar twee te noemen. Maar elektronische handel is al langer veel meer dan dat.

post-image-3

Zo bestelt mijn wederhelft al jaar en dag kledij bij namen die je misschien niet meteen met e-commerce associeert; à la Esprit bijvoorbeeld.

Omdat e-commerce veel meer is geworden dan die gespecialiseerde handelaars van het eerste uur, is het misschien niet eens zo dom van de initiatiefnemers van Winkelstraat.be om een site op te starten die de online handelaars in België en Nederland catalogiseert in verschillende rubrieken.

De site bevat naar verluidt om en bij 1200 winkels en vermeldt per winkel een paar kenmerken zoals eventuele keurlabels. En, onvermijdelijk in deze tijden, wie een shoppingervaring heeft met een vermelde zaak kan er zijn commentaar geven. ‘Peer reviews’ heet dat dan in schoon Web-Engels.

Zeer jammer is dan weer dat het ding erg op Nederland is gericht ondanks de aankondiging dat het ook Belgische webwinkels groepeert. Zo vinden we Proxis noch Azur terug in het lijstje ‘boeken en tijdschriften’.

www.winkelstraat.be

Back to top button
Close
Close