MolenGeek krijgt 700 VR headsets van Meta

MolenGeek krijgt 700 Meta Quest 2 Virtual Reality headsets van Meta gedoneerd via het Meta Immersive Learning Programme. De donatie ondersteunt de missie van MolenGeek om technologie toegankelijk te maken voor iedereen en laat de organisatie zijn reikwijdte uitbreiden om een nieuwe virtuele horizon te ontdekken: de metaverse.

post-image-3

De metaverse wordt het volgende hoofdstuk van het internet. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor augmented en virtual reality-technologieën om wereldwijde verbindingen meer ‘immersief’ te maken, wat o.a. betekent dat virtuele belevingen meer actief, innemend en rechtstreeks worden. . Als tech-ecosysteem met hoofdkwartier in Molenbeek,- een gemeente met 40% jeugdwerkloosheid - heeft MolenGeek bewezen hoe stimulerend digitale toegang voor jongeren kan zijn.  Meta wil dat positieve initiatief ondersteunen. De toestellen zullen jongeren helpen de mogelijkheden van VR te ontdekken, zowel als gebruiker als ontwikkelaar. Voor Ibrahim Ouassari (geboren in Molenbeek, CEO en medeoprichter van MolenGeek) is de metaverse een belangrijke kans om de samenleving in al haar diversiteit accuraat weer te geven.

Eerste Belgische investering

De steun voor MolenGeek maakt deel uit van het Meta Immersive Learning-programma. Met dit programma investeert Meta 150 miljoen dollar om de volgende generatie ‘creators’ aan te wakkeren en zichzelf te helpen ontwikkelen. Daarbij focust het op de creatie van “immersieve” ervaringen, ofwel ervaringen waar je helemaal in wordt ondergedompeld. Verder wil het programma de manier waarop we leren veranderen en de toegang tot leren via technologie vergroten. MolenGeek is de eerste Belgische organisatie die aan dit programma deelneemt. Ter gelegenheid van de officiële overhandiging van de 700 apparaten nodigde Meta ook 80 MolenGeek-studenten uit in zijn pop-up Innovation House in Brussel om hen met demonstraties te inspireren over de mogelijkheden die de metaverse te bieden heeft.

“De weg naar de metaverse wordt niet door één bedrijf gecreëerd. Daarom werken we nauw samen met partners om een bloeiend AR/VR-ecosysteem te maken dat mogelijkheden ontsluit voor creators over de hele wereld.  Vanuit dat opzicht vinden we het dan ook belangrijk om deze nieuwe technologieën toegankelijk te maken voor iedereen, zowel om het te benutten als om het te helpen vormgeven. We zijn ervan overtuigd dat MolenGeek een prachtige organisatie is om dat doel te verwezenlijken." - Arno Lubrun, country director van Meta Benelux

Back to top button
Close
Close