Het web ten dienste van slechtzienden

Accessia is het eerste Belgische inclusieve web services agentschap voor personen met beperkte mobiliteit (PBM). Het doel ervan is het internet toegankelijk  maken voor alle slechtzienden, die vaak vergeten worden bij het ontwerpen van een website.

post-image-3

Het voornaamste doel van Accessia is het internet toegankelijk maken voor blinden en slechtzienden en hen zo nieuwe tewerkstellingsmogelijkheden bieden. Het team bestaat volledig uit PBM met getuigschrift van beroepsbekwaamheid of in stage. Het agentschap ihangt af van de Belgische vereniging EQLA, specialist in dienstverlening aan slechtzienden.

Een voorbeeld van de diensten van Accessia is het aanpassen van een Google Maps-kaart die de adressen bevat die de persoon vaak bezoekt, om daarna gegidst te worden door een spraakassistent. Volgens projectleider Serge Denis is het gemakkelijker om een site te maken die van het begin toegankelijk is voor personen met een handicap, dan die nadien te moeten aanpassen.

In de toekomst zullen andere sectoren, zoals de audiovisuele en mobiliteit, mensen met beperkte mobiliteit verwelkomen in hun teams.

Back to top button
Close
Close