Een nieuwe Europees plan op het gebied van virtual reality en het metaversum

De Europese Commissaris voor de Interne Markt, Thierry Breton, kondigt de drie pijlers aan van de Europese Commissie voor het metaversum, al sinds 2020 een voorwerp van discussie.

post-image-3

Op 14 september heeft Thierry Breton de drie doelstellingen bekend gemaakt van de Europese Commissie voor het metaversum. Die drie pijlers moeten leiden tot het oprichten van een Industriële Coalitie voor Virtual en Augmented Reality (VR/AR), investeringen en gemeenschappelijke standaards voor alle spelers.

Om te beginnen brengt de Industriële Coalitie 40 organisaties bijeen, waaronder KMO, bedrijven en universiteiten. De technologieën waarvoor de Commissie belangstelling heeft zijn talrijk, zoals 5G, fotonica, de cloud, software, enz.

Vervolgens moet de beslissing over de investering de Europese, nationale en private financieringen samenbrengen, om zo de innovatie op het gebied van de metaverse te verdiepen. Volgens Thierry Breton moeten alle spelers die deelnemen, op een billijke manier bijdragen.

De derde pijler betreft de veiligheid van de Europese burgers. De Commissie wil verhinderen dat de grote bedrijven het monopolie zouden hebben op het metaversum, zodat alle bedrijven de kans hebben om bij te dragen aan de ontwikkeling van de sector.

De doelstelling is om Europa een digitaal leadership te laten veroveren. De resultaten van het initiatief zullen in 2023 bekendgemaakt worden.
 

Back to top button
Close
Close