LockBit, met daarachter een agressieve strategie

Sinds 2019 is LockBit een van de schadelijkste malware van de cybercriminaliteit geworden. Achter zijn werk schuilt een agressieve strategie die het midden houdt tussen innovatie en marketing.

post-image-3

In de zomer van 2022 heeft LockBit zijn pijlen gericht op het departement van Ardèche. Momenteel is LockBit al aan zijn derde versie toe, LockBit 3.0, en bezit het de beste gehackte toegangspoorten.

Volgens het bedrijf Cluster 25 heeft LockBit alle beste eigenschappen van andere cyberaanvalgroepen bijeengebracht. Volgens inlichtingenbureau Intel471 heeft de software in kwestie informatie uitgewisseld met Conti, een andere cyberaanvalsoftware.

LockBit is niet actief in de Russisch sprekende regio, en wordt ervan verdacht gebaseerd te zijn in Oost-Europa. Is het een start-up of een echt bedrijf? Volgens Nicolas Caproni maken de ontwikkelaars van LockBit gebruik van verschillende softwareprogramma’s om minder zichtbaar te zijn. Met zijn agressieve marketing heeft LockBit filialen aangetrokken.

Net zoals de levenscyclus van andere cyberaanvalsoftware ten einde loopt, zo zouden de ransomwares van LockBit vrijwillig teruggetrokken kunnen worden of stopgezet worden door de politie.

Back to top button
Close
Close