Google Flight zet het boeken van vluchten via zijn platform stop

Vanaf 30 september stelt Google zijn dienst om rechtstreeks vanop de zoekmachine vluchten te boeken in Europa niet langer beschikbaar.

post-image-3

Google Flight, dat sinds 2010 na de overname van ITA software aanwezig is in de reissector, zal zijn dienst voor het rechtstreeks boeken van vluchten in Europa stopzetten op 30 september. In de Verenigde Staten zal de dienst vanaf maart 2023 evenmin beschikbaar zijn.

De zoekmachine biedt de mogelijkheid om vliegtuigtickets te boeken zonder commissie te moeten betalen aan Google. Google geeft als reden voor deze beslissing de gestage vermindering van het gebruik van Google Flight door de internauten.

Met de dienst voor het boeken van vluchten kan Google informatie centraliseren en verkeer genereren. Maar na de invoering van de Digital Markets Act door de Europese Unie, die de almacht van grote platformen doorbreekt, zou Google in het vizier komen van antitrust-onderzoeken.

De aanleiding voor het onderzoek is het uitlichten van de resultaten van de verticale vergelijkers van Google. In juli 2021 werd aan Google gevraagd om toeslagen en belastingen in zijn prijsvergelijker te vermelden.

Back to top button
Close
Close