Start-up Rosa versterkt zijn app met een nieuwe overname

Rosa, de app die gespecialiseerd is in gezondheid en het boeken van medische afspraken, neemt zijn Nederlandstalige concurrent Umbi over.

post-image-3

De start-up uit Brussel, die iets meer dan een jaar geleden opgericht werd door Sébastien Deletaille, heeft alle aandelen van Umbi gekocht. Rosa wil zo het belangrijkste gezondheidsplatform in België worden.

Met het bedrijf Umbi, specialist in digitale oplossingen voor hospitalen, breidt de start-up uit Brussel zijn mogelijkheden uit en vervolledigt het zijn dienstverlening, om hét Belgische gezondheidsplatform te worden.

Bij zijn lancering heeft Rosa zich in het begin gefocust op het digitaal boeken van afspraken voor de ambulante sector, vervolgens breidde het uit naar de wereld van de ziekenhuizen door een akkoord af te sluiten met vijf Belgische ziekenhuizen. De diensten die de applicatie biedt zijn volledig gratis en werken volgens een freemium model. Een model dat bekend is in de digitale wereld, maar weinig toegepast wordt in de gezondheidssector.

Dankzij de nieuwe aanwinst telt Rosa nu 11 hospitalen en meer dan 5000 zorgprofessionals.

Back to top button
Close
Close