Vier maanden na de lancering ervan stopt Snap met de productie van zijn selfie-drone

Amper vier maanden na zijn lancering in Frankrijk en de Verenigde Staten kondigt Snap de stopzetting aan van de productie en ontwikkeling van zijn foto-drone.

post-image-3

Evan Spiegel, de baas van het moederbedrijf van Snapchat, kondigde de stopzetting aan van zijn vliegend fototoestel. Dit bericht duidt op een herschikking van de prioriteiten van het bedrijf, na een aanzienlijk verlies dat het leed in het tweede kwartaal (422 miljoen dollar).

De drone was tot nu toe enkel in Frankrijk en de Verenigde Staten beschikbaar. Het toestel, dat zonder afstandsbediening werkt, was ontworpen om foto’s en video’s te nemen vanop een hoogte en op de grond. Snapchat had er slechts een kleine hoeveelheid van geproduceerd en het werd verkocht aan €250.

Sinds begin januari is het aandeel van het sociaal netwerk met 75% gedaald, wat leidde tot het nemen van nieuwe beslissingen. Buiten het stopzetten van de drone heeft Snap ook zijn aanwervingen op een lager pitje gezet en heeft het een plan voor ontslagen uitgewerkt.

Back to top button
Close
Close