De speerpunten van de Waalse industriële transformatie

Wallonië telt voortaan 20 "Made Different" ambassadeurs. Het "Industrie du Futur" programma van Digital Wallonië heeft 6 nieuwe productiebedrijven benoemd die zich onderscheiden hebben door hun initiatieven op het gebied van de digitale transformatie.

post-image-3

Dit jaar vervoegen 6 nieuwe productiebedrijven in Wallonië de kleine besloten kring van de "Made Different" ambassadeurs, in het kader van het "Industrie du Futur" programma, georganiseerd door Digital Wallonia.
Bedrijven die geselecteerd werden omwille van de schaal van de initiatieven die zij ondernamen in het kader van hun digitale transformatiestrategie.

De nieuwe laureaten, Alpha Innovations, Ateliers du Monceau, Ecosteryl, IPEX, Knauf Insulation en Mockel zijn er immers in geslaagd om hun productieketen te optimaliseren dankzij geavanceerde technologieën.

Dat brengt het totaal van de "Made Different" ambassadeurs in Wallonië op 20.

Dankzij hun innovatieve initiatieven voor een of meerdere technologische transformaties hebben deze bedrijven het potentieel in zich om snel "Fabrieken van de Toekomst" te worden.

Om de titel "Factory of the Future" te behalen moeten de fabrikanten zich echter inzetten op verschillende belangrijke transformatiepijlers, geselecteerd door Digital Wallonia.

De "Made Different" methodologie focust zich op 7 strategische pijlers: Smart Manufacturing, de Mens centraal bij de organisatie, Geïntegreerde klanttechiek, de Ecologische impact van het bedrijf (Eco-Factory), de Digitale fabriek, de Nieuwe productietechnologieën, en Organisatie in netwerken (Networked Factory).

Allemaal concrete elementen die de geselecteerde bedrijven moeten toelaten om hun digitale maturiteit te evalueren, en actieplannen uit te werken om hun transformatiedoelstellingen te bereiken.

De bedrijven zullen de titel van "Made Different" ambassadeur twee jaar lang dragen en zeer concrete inspiratiebronnen zijn voor alle kmo`s die technologische transformatieprojecten willen uitrollen om hun industriële productie te optimaliseren.
 

Back to top button
Close
Close